Наставља се сузбијање одраслих комараца

26 маја, 2022

Београд, 26. мај 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У петак, 27.маја, у термину од 18.00-24.00 часа акцијама са земље и воде третираће се локалитети: Ковилово, Јабучки, Глогоњски рит, Језеро Велико блато, Овчански себеш, Рева, Дунавац, Бесни фок, Врбовско, Прелив, Широка греда Падинска скела, Дунавски насип од Панч.моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, Дунавски насип од Панч.моста ка Црвенки, Јојкићев дунавац, пут ка Старој Борчи, Обреновац– Забран, Котеж, Борча, Попова бара, Овча, Падинска скела, Мали Збег, Браћа Марић, Грга Анријановић, Партизански блок.

Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.  

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs