Наставља се замена старих контејнера на Звездари

22 марта, 2022

Београд, 22. март 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља замену старих и дотрајалих контејнера на територији београдске општине Звездара. Нови контејнери допринеће побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед звездарских улица.

У улицама Марчанска, Мите Ружића, Прозорска, Волгина, Љубе Тадића, Владимира Томановића и Мокролушкој замењен је укупно 31 контејнер запремине 1,1 кунбни метар за потпуно нове и функционалне контејнере исте кубикаже. Сви нови контејнери отварају се помоћу ножне папучице, тако да нема потребе за контактом са поклопцем контејнера, али ни да они после употребе остају отворени.

У Београду има окo 30.000 судова за одлагање комуналног отпада на десет општина које су у надлежност ЈКП „Градска чистоћа“. Свакодневно се прати ситуација на терену и врши замена старих и дотрајалих судова за одлагање комуналног отпада, јер је циљ ЈКП „Градска чистоћа“ да град буде чистији, уреднији, али и да се стањем контејнера не нарушава естетика улица. Контејнери су градски инвентар, али и својина свих Београђана. Изузетно је важно очувати судове за комунални отпад како би били у функцији и на корист житељима главног града Србије, јер представљају једну од главних карика у одржавању хигијене град.

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане који се греју на чврста горива, да у контејнере одлажу искључиво угашен и добро охлађен пепео, а никако жар. Несмотрено бацање жара и недовољно угашеног пепела је најчешћи узрок изазивања ватре у судовима за одлагање комуналног отпада, што доводи до њиховог трајног уништења.