Ноћас поново нападнути радници „Градске чистоће“

14 маја, 2024

Београд, 14. мај 2024. године– Ноћас, пола сата након поноћи, у току радне смене, у Булевару Краља Александра, испред броја 225 група непознатих младића  напала је возача специјалног возила за пражњење подземних контејнера С.С. и комуналног радника С.М.  запослене у Сектору депоновања и рециклаже у ЈКП „Градска чистоћа“ Београд.

 Док су обављали свој редовни посао празнећи подземне контејнере за рециклабилни отпад, два младића су физички и вребално напала запослене у ЈКП „Градска чистоћа“, упућујући увреде на националној основи, а возачу С.С. су нанели лакше телесне повреде.

Починиоци су побегли са лица места, а припадници МУП-а  су у брзом року изашли на терен и обавили увиђај, док је екипа Хитне помоћи у најбржем року санирала повреде носа возача С.С.

Предузеће ће предузети све неопходне законске мере како би заштитило своје запослене, и неће толерисати нити један вид насиља.

Апелујемо на грађане да имају у виду труд и посвећеност наших комуналних радника и возача који су врло често мета напада, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао.