Нови контејнери на Чукарици

27 маја, 2022

Београд, 27мај 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера на територији београдских општина. Данас је на ГО Чукарица у насељу Сремчица замењено 65 старих контејнера запремине 1,1 кубик за потпуно нове и функционалне који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед београдских улица.

Сви нови контејнери запремине су 1,1 кубни метар, а  отварају се помоћу ножне папучице, тако да нема потребе за контактом са поклопцем контејнера, али ни да они после употребе остају отворени.

У Београду има окo 30.000 судова за одлагање комуналног отпада на десет општина које су у надлежност ЈКП „Градска чистоћа“. Замена старих и дотрајалих судова за одлагање комуналног отпада обавља се редовно, јер је циљ ЈКП „Градска чистоћа“ да град буде чистији, уреднији, али и да се стањем контејнера не нарушава естетика улица. Контејнери су градски инвентар, али и својина свих Београђана. Изузетно је важно очувати судове за комунални отпад како би били у функцији и на корист житељима главног града Србије, јер представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града.