Нови контејнери на ГО Савски венац

8 августа, 2022

Београд, 8. август 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим, на територији београдских општина.

У току данашњег дана замењено је 38 дотрајалих контејнера, у општини Савски венац. Ови контејнери су замењени потпуно новим и функционалним контејнерима запремине 1,1 кубика који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед  престоничких улица.

Сви нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице чиме се избегава контакт са поклопцем контејнера, што значи да контејнери након употребе остају затворени.

У главном граду у овом тренутку постоји нешто више од 30. 000 судова за одлагање комуналног отпада у десет градских општина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа“.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. Циљ ЈКП „Градска чистоћа“ је чистији, лепши и здравији град за све његове грађане и посетиоце. Ови судови су градски инвентар и припадају свим Београђанима. Будући да представљају једну од кључних карика у одржавању хигијене града,  ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на све грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. То значи да у ове контејнере не одлажу шут и други грађевински отпад, , кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења.