Нови контејнери на Савском венцу

3 јула, 2019

Београд, 03.јул 2019.године – ЈКП „Градска чистоћа“ започело је акцију замене оштећених и дотрајалих контејнера на територији општине Савски венац. Током ноћи замењено је 132 контејнера, а данас ће бити уклоњене и постављене и 42 нове бетонске канте.
Акцију су испратили председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и директор „Градске чистоће“ Марко Попадић.

Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“, је истакао да је од марта месеца до сада уклоњено и замењено око 1500 судова за комунални отпад.

-Наш циљ је да систем у прикупљању и одвожењу отпада стално унапређујемо у свим деловима града. Радом на терену и кроз комуникацију са суграђанима трудимо се да обезбедимо довољан број судова за одлагање отпада, што данас и чинимо на општини Савски венац – рекао је Попадић.
Он је додао да ће у наредном периоду биће појачан интензизет прања улица на целој општини, као и да ће се тротоари и стајалишта додатно чистити новим чистилицама.

Вујовићева је похвалила сарадњу са ЈКП „Градска чистоћа“ и додала да је са директором овог јавног комуналног предузећа данас договорено да се појача и ангажовање екипа „Градске чистоће“ на општини Савски венац.

-Свакодневно разговарамо са грађанима и уважавамо њихове предлоге. Контејнери на одређеним локацијама су били у лошем стању, а недостајале су и ђубријере што је решено кроз ову акцију – рекла је Ирена Вујовић.
Она је нагласила да су потребе грађана на првом месту и додала да Општина увек сугерише ЈКП „Градска чистоћа“ шта је то што још може да се уради како би се ефикасније одржавала хигијена на територији Савског венца, а грађанима обезбедили квалитетнији услови за живот.

Aпелујемо на суграђане да су судови за одлагање отпада не само инвентар ЈКП „Градска чистоћа“ већ припадају свим Београђанима и да само савесним понашањем могу да помогну да се очувају како би што дуже били у употреби.