Нови контејнери у општини Стари Град

19 септембра, 2022

Београд, 19. септембар 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим, на територији београдских општина.

Током сутрашњег дана у општини  Стари Град  са терена ће укупно бити повучена 32 класична надземна контејнера запремине 1.1 метар кубни. Ови контејнери ће бити замењени са 32 потпуно нова и функционална контејнера, истог типа и запремине.

Контејнери ће бити замењени на Дунавском кеју, као и у Улицама Војводе Бојовића, Мике Аласа, Високог Стевана,  Јеврејској,  Дунавској, и Панчићевој.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно, јер они представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града. ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на све грађане да правилно одлажу отпад како би контејнери што дуже задржали изглед и функцију. Довољно је да у ове контејнере не одлажу шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до трајног уништења контејнера.