Нови контејнери у Раковици

15 новембра, 2022

Београд, 15. новембар 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ и данас спроводи акцију замене старих и дотрајалих контејнера на територији београдских општина.

Током дана, у Раковици ће бити повучено 213 дотрајалих контејнера запремине 1.1 кубик, који ће бити замењени потпуно новим и функционалним контејнерима истог типа и запремине. Ови контејнери се отварају помоћу ножне папучице чиме се избегава контакт са поклопцем контејнера, што значи да контејнери након употребе остају затворени, чиме је онемогућено расипање отпада.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада у Београду се обавља редовно, пратећи потребу и ситуацију на терену.

Подсећамо да судови за одлагање комуналног отпада нису само инвентар Града Београда и ЈКП „Градска чистоћа”, већ припадају свим Београђанима. „Чистоћа“ апелује на све суграђане да уложе додатни труд и да правилним коришћењем ових судова помогну да их очувамо, како би што дуже остали у употреби. Довољно је да у ове контејнере не одлажу шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења.