Обележен Светски дан чишћења

23 септембра, 2019

Светски дан чишћења је највећа волонтерска акција која се одржава већ десет година широм света, са циљем да мотивише појединце, организације и државе да учествују у решавању проблема загађења животне средине отпадом.

ЈКП „Градска чистоћа“ је прихватило позив за учешће у бројним акцијама чишћења које су организоване 21. септембра на више локација у Београду.  У акцијама је учествовао велики број волонтера, невладиних организација и фондација, а ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је техничку подршку у виду механизације, транспортних возила и судова за прикупљање рециклабилног и комуналног отпада.

Централна манифестација одржана је на београдском Кошутњаку уз присуство министра заштите животне средине Горана Тривана. Испред ЈКП „Градска чистоћа“ присутнима се обратио извршни директор за послове рециклаже Михаило Досковић и том приликом рекао да је за „Градску чистоћу“ сваки дан „дан чишћења“ и додао да је важно да заједнички скренемо пажњу на потребу очувања животне средине, да рециклирамо отпад и мало више водимо рачуна о простору у коме живимо.

Поред ове, ЈКП „Градска чистоћа“ подржало је акције организоване у насељу Војвода Влаховић, на Ади Циганлији, Ади Хуји и Кеју ослобођења. Након успешних акција прикупљено је укупно 500 килограма рециклабилног отпада и 1800 килограма комуналног отпада.