Одношење кабастог отпада и сузбијање комараца

31 јула, 2020

ЈКП „Градска чистоћа“ током дана викенда 1. и 2. августа 2020. године спроводи традиционалну, бесплатну акцију одношења кабастог отпада, док ће у суботу екипе Сектора екологије и унапређења животне средине обављати третман сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на 26 локалитета.

Позивамо суграђане да искористе акцију бесплатног одношења отпада и уколико имају непотребне кабасте ствари током дана викенда их оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе ,,Чистоће” уклонити.

Приоритет у одношењу непотребних кабастих ствари из домаћинстава током акције имају суграђани који располажу већим количинама отпада. О томе могу обавестити службе ЈКП „Градска чистоћа“ позивањем телефонског броја 011 3314 131, након чега екипе предузећа одмах излазе на терен и уклањају отпад.

Ова акција је покренута пре више од 13 година, а њен циљ  је да се спречи гомилање непотребних кабастих ствари поред контејнера на београдским улицама, јер се осталим данима у месецу услуга одношења ове врсте отпада наплаћује. На овај начин олакшавамо суграђанима и омогућавамо им да се потпуно бесплатно, али и на одговоран начин реше непотребних кабастих ствари. Тако спречавамо да се у циљу избегавања плаћања услуге одношења кабастог отпада, тај отпад несавесно одложи на зелене и друге за то не предвиђене површине, чиме се формира зачетак  „дивље“ депоније.

Док је током овог викенда за суграђане услуга одношења кабастог отпада потпуно бесплатна правни субјекти и предузетници ову услугу плаћају по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати, али по изузетно повољним ценама.

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује и на пчеларе да из Београда и околине да на званичном сајту предузећа прате обавештења о томе где и када се спроводе третмани сузбијања одраслих форми комараца како би у тим терминима заштитили пчеле,  не пуштајући их из кошница на испашу.

Екипе предузећа ће у суботу третман комараца спроводити од 19:00 часова на локацијама Сопот-центар, Неменикућа, Дуринци-Сопот, Рогачи, Дрлупа-Сопот, Дучина, Стојник, Бабе-Сопот, Мали Пожаревац, Поповић-Сопот, Лазаревац 1-центар, Лазаревац 2-центар, Шопић-Лазаревац, Велики Црљени-Лазаревац, Лазаревац-расадник, Барајево-центар, Гунцати-Барајево, Бождаревац-Барајево, Лисовић-Барајево, Мледеновац-центар и Младеновац- Селтерс.

Од 21:00 час комарци ће се сузбијати на територији Мељак, Вранић, Баћевац, језеро Очагa, гробља и канали у Лазаревцу.