ОРЛОВСКО НАСЕЉЕ ОД ДАНАС РЕДОВНО ПРАЊЕ

24 октобра, 2021

И ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА

Директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић и Владан Јеремић председник градске општине Звездара данас су посетили Орловско насеље у којем живи скоро 1.000 становника и разговарали са мештанима о проблемима са којим се сусрећу и њиховим решењима.

Разговарали су о комуналним проблемима који су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа“, као и оних који су у надлежности ГО Звездара, али и оних проблема који су надлежности других институција града Београда, које могу преко градске општине да се реше.

„Што се тиче ЈКП „Градска чистоћа“ ми ћемо побољшати одржавање јавних површина овде у насељу, тако што ћемо имати једног чистача који ће сваки дан боравити овде и чистити ово насеље. Такође, појачаћемо прање ових улица, заменићемо судове за одлагање комуналног отпада и ови састанци ће у наредном периоду постати стални“ наводи Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

„Мислим да је овакав вид разговара са грађанима заправо најбољи пут ка решавању проблема којих дефинитивно у овом делу наше општине има на претек и са сфере комуналне проблематике. Зато је важно да овако кроз разговор и аргументе, односно чињенице решавамо проблеме један по један. Овде је највећи проблем недостатак канализационе мреже, а зато је потребно трајно решење, који изискују више времена и средстава. Али, има много других проблема који се дају решити уз мало добровоље и ангажованости свих нас“ изјавио је Владан Јеремић председник градске општине Звездара и додаје да је ово добар пример како треба да функционише локална самоуправа и комунални систем града Београда. Такође, очекује да ће конкретних резултата у смислу решавања проблема бити већ од сутра.