Основци праве рециклажне јелке

3 децембра, 2018

НОВОГОДИШЊА ЕДУКАТИВНО-КРЕАТИВНА АКЦИЈА „УПОТРЕБИ МАШТУ – ПОКРЕНИ РЕЦИКЛАЖУ“

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“, поред обављања основних делатности, у току године спроводи и бројне друштвено одговорне акције и кампање које су усмерене на подизање свести јавности о значају и предностима рециклаже за заштиту животне средине. У том смислу веома је битно да деца од малена имају свест да се рециклабилни отпад и даље може користити, али и да стекну навику да такве материјале одвајају и предају службама које се баве прикупљањем и рециклажом.

Деца најбоље уче кроз игру и забаву и зато ЈКП „Градска чистоћа“ у сарадњи са градским Секретаријатом за образовање и дечју заштиту и београдским основним школама организује новогодишњу едукативно-креативну акцију „Употреби машту-покрени рециклажу“. У акцији учествују ученици од првог до четвртог разреда, а њихов задатак је да направе новогодишњу јелку од рециклабилног отпада. За израду ове специјалне јелке могу користити све рециклабилне материјале: пластику (пластичне флаше, чаше, кесе и други производи од пластике), лименке, папир, картон, текстил и дрво. Акција ће трајати до 20. децембра, када ће бити одабране три најлепше јелке, а школе и ученици ће добити вредне награде.

ЈКП „Градска чистоћа“ планира да наредне године посвети велику пажњу едукацији, али и стварању услова за унапређење процеса примарне селекције и прикупљања рециклабилног отпада у рециклажна постројења предузећа.