ОШ „Стеван Сремац“ направила најлепшу рециклажну јелку

17 јануара, 2020

НОВОГОДИШЊА ЕДУКАТИВНО-КРЕАТИВНА АКЦИЈА „УПОТРЕБИ МАШТУ – ПОКРЕНИ РЕЦИКЛАЖУ“

Београд, 17. јануар 2020. године – Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“, другу годину заредом организовало је новогодишњу, едукативно-креативну акцију „Употреби машту – покрени рециклажу“. У акцији су учествовали ученици од првог до четвртог разреда, а њихов задатак је био да направе новогодишњу јелку од рециклабилног отпада.

 

Одељење IV/3 ОШ „Стеван Сремац” из Борче је ове године направило најлепшу јелку од рециклажног материјала и као награду за њихов труд ЈКП „Градска чистоћа” им је поклонило лаптоп рачунар, који ће им, надамо се, олакшати свакодневни рад и учење. Сама чињеница, да је у овогодишњој едукативно-креативној акцији „Употреби машту-покрени рециклажу” учествовало чак 35 београдских основних школа, говори да нам деца поручују да не заборавимо да њима у наследство морамо оставити здраву планету, јер ће цену наших погрешних поступака плаћати управо они.

– У последње време се пуно говори о загађењу ваздуха и чини се да сви очекују да се проблем реши за дан, што наравно није могуће. Оно што је могуће, а у чему треба да учествује сваки појединац, јесте да заједно много интензивније наставимо да радимо на очувању животне средине – рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ и подсетио да је један од начина да наш град буде здраво место за живот, да рециклирамо.

– Зато интезивно радимо на едукацији најмлађих и ова акција је само једна у низу. Драго ми је што су најмлађи Београђани већ свесни важности рециклаже и надамо се да своја знања примењују и преносе и члановима својих породица. Зато смо њихов труд, креативност и знање и наградили – истакао је Попадић.

Поред обављања основних делатности, ЈКП „Градска чистоћа“ у току године спроводи бројне друштвено одговорне акције и кампање, које су усмерене на подизање свести јавности о значају и предностима рециклаже за заштиту животне средине. У том смислу веома је битно да деца од малена имају свест да се рециклабилни отпад и даље може користити, али и да стекну навику да такве материјале одвајају и предају службама које се баве прикупљањем и рециклажом.