Прво полуфинално такмичење пете сезоне „Еко квиза“

18 марта, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ такмичење у знању о екологији, рециклажи и заштити животне средине за ученике од петог до осмог разреда.

Прво полуфинално такмичење пете сезоне „Еко квиза“ одржано је у петак, 15. марта у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“, у улици Мије Ковачевића бр. 4. У знању из екологије и заштите животне средине надметали су се ученици ОШ „Дринка Павловић“, ОШ „Олга Петров“, ОШ „Љуба Ненадовић“ и ОШ „Светозар Марковић“. Пласман у велико финале које ће се одржати 19. априла, у Центру за културу „Влада Дивљан“, обезбедиле су екипе ОШ „Светозар Марковић“ и ОШ „Љуба Ненадовић“.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења се одржавају сваког петка у просторијама дирекције предузећа. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда.

За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године.