Победници ликовног конкурса „Прљаво или чисто, није исто“

19 јануара, 2021

Београд, 19. јануар 2021. године – На адресу ЈКП „Градска чистоћа“ пристигао је велики број дечјих радова за ликовни конкурс на тему „Прљаво или чисто, није исто“, а жири предузећа је уместо планираних десет издвојио 20 најкреативнијих који ће послужити као мотив за брендирање камиона „Чистоће“, чиме је конкурс завршен.

– На ликовном конкурсу су учествовала деца предшколског узраста и београдски основци од првог до четвртог разреда. Планирали смо да одаберемо десет најлепших радова којима бисмо брендирали наша возила и младе ауторе наградили за труд и креативност. Међутим, радове је послало више од 180 малишана па је наш задатак био изузетно тежак, јер када видете колико су деца креативна и спреман да уложе себе у оно што раде, пожелите да свако дете наградите и да сваки цртеж искористите. Због тога смо одлучили да изаберемо 20 радова. Критеријуми за одабир радова су били узраст аутора и то колико слика прати тему конкурса. Желим да се захвалим сваком учеснику конкурса, родитељима који су подржали децу и запосленима у образовним установама што најмлађе Београђане од најранијег узраста уче о важности заштите животне средине. Деца су наша будућност и јако сам срећан када видим да они на исправан начин виде разлику између прљавог и чистог. Честитам свима на учешћу и радујем се новом изгледу наших возила која ће, надам се и нас старије мотивисати да више бринемо о свом животном окружењу, каже Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

По завршетку брендирања возила одабраним ликовним радовима, ЈКП „Градска чистоћа“ ће позвати ауторе на „Дан отворених врата“ када ће им бити уручене награде и омогућено да се провозају у возилима на којима се налазе њихови цртежи.

Честитамо победницима конкурса: Ирина Јакшић, Мирна Васковић, Вања Грубор, Андреј Затезало, Софија Тодоровић, Срна Ребић, Љубица Симић, Лена Борља, Никола Борља, Вељко Вучићевић, Михаило Алексић, Стела Тодоровић, Магдалена Митровић, Искра Ђорђевић, Нина Костадиновић, Ксениа Касалица, Наталиа Касалица, Петра Камбери, Ана Свечак и Гала Миленковић.