ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ЕКО-КЕСА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ ,,РЕЦИКЛИРАЈ ЗА…

5 априла, 2021

Данас, 5.4.2021, је почела подела еко-кеса у канцеларијама некадашњих месних заједница на Савском венцу у оквиру акције „Рециклирај за чистији Савски венац“, коју је покренула Градска општина Савски венац у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа“. Поделу кеса за рециклажу је започео Председник градске општине Савски венац Милош Видовић, који је том приликом разговарао са присутним грађанима о битности заштите животне средине. Подели еко-кеса присуствовао је и Извршни директор за послове рециклаже ЈКП „Градска чистоћа“, Михаило Досковић.

– Чином преузимања својих еко-кеса грађани показују одговорност у опхођењу према нашој околини и природи. Овај пројекат смо покренули у намери да грађанима са наше општине подигнемо свест и одговорност о еколошкој одрживости и учврстимо навику да је једино заједничким активностима могуће дати максимални допринос у још бољем очувању нашег окружења – рекао је Видовић.

Подсећамо грађане да подела траје до петка 9.4.2021. године и да кесе могу подићи на следећим локацијама: Александра Костића 15, Васе Пелагића 54, Динарска 14 и Поп Лукина 17, од 7.30 до 15.30. Корисници еко-кеса запремине 120 литара, попуњену мешовитим рециклабилним отпадом су дужни да изнесу сваког четвртка до 22.00 часа, до најближег контејнера.

– Захваљујемо се грађанима који су се пријавили на ову акцију и тиме препознали важност правилног одлагања  отпада, јер то доприноси лепшој и еколошки здравијој животној средини. Трудићемо се и у будућности да организујемо сличне акције и да нам у фокусу буде одрживи развој и побољшање квалитета живота свих наших грађана – закључио је Видовић.