Почела санација „дивље“ депоније у Вука Врчевића

9 маја, 2022

Београд, 9. мај 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ је по налогу Секретаријата за за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима заједно са ЈКП „Београд пут“, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и ЈКП „Зеленило Београд“ почело санацију „дивље“ депоније у Вука  Врчевића на ГО Палилула.

„Улица Вука Врчевића у близини Панчевачког моста, на само пар километара од центра Београда, је већ дуже време на мети несавесних и неодговорних лица која ову локацију користе како би се на нелегалан начин отарасили отпада. У сарадњи са Градом Београдом више пута је рађена санација и рашчићавање „дивље“ депоније дуж те улице, али то нажалост није утицало на несавесне појединце коју су наставили изнова да је формирају, очигледно недовољно свесни шта тиме проузрокују. Овакво деловање не само да ставара ружну слику о Београду, већ и у огромној мери штети животној средини, али и буџетској каси Града Београда како би се штете по нашу околину санирале“ рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић који је заједно са замеником градоначелника Београда, Гораном Весићем и секретаром Дарком Главашем присуствовао почетку радова на рашчишћавању сметлишта.

У заједничкој акцији градских комуналних предузећа поред људства ангажована је механизација. ЈКП „Градска чистоћа“ је за потребе акције ангажовало три транспортна возила и једну грађевинску машину.