Почиње шеста сезона „Еко квиза“

28 новембра, 2019

Београд, 28. новембар 2019.године – Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“  и у школској 2019/2020. години организује „Еко-квиз“ на тему  „Прљаво или чисто-није исто“, за ученике од петог до осмог разреда основних школа на територији Београда.

Свечано отварање шесте сезоне „Еко-квиза“ одржаће се у петак 29. новембра 2019. године са почетком у 9,30 часова у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4.

Основне школе које ће се такмичити 29. новембра 2019. године су ОШ „Живомир Савковић“, ОШ „Ђура Јакшић“, ОШ „Петар Кочић“ и ОШ „Бановић Страхиња“.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности  о рециклажи и екологији.

Такмичења ће бити одржавана петком у просторијама  дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4, Београд.  Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда.

За  најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају месецу 2020. године.

Од ове сезоне у сарадњи са издавачком кућом Клет, свим учесницима у Еко квизу поклонићемо и приручнике о заштити животне средине.