Поделa канти за одлагање класичног комуналног отпада

4 новембра, 2021

на Вождовцу

Београд, 04. новембар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа” данас је за 24 домаћинства насеља Зуце на Вождовцу доставило на кућне адресе суграђана, зелене ПВЦ канте за одлагање класичног комуналног отпада.

Данашњој акцији присуствовао је и директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић који је најавио да ће се акција наставити и током дана викенда 6. и 7. новембра подлом канти за око 500 домаћинстава на потезу од насеља Зуце до Трешње.

Попадић је суграђанима насеља Зуце објаснио предност одношења отпада путем канти намењених за потребе индивидуалних домаћинстава, али и саслушао комуналне проблеме који суграђани овог дела Београда имају.

„Поделом канти домаћинствима са индивидуалном изградњом решили смо проблем нелегалних сметлишта у широком кругу подавалских насеља, а сигуран сам да се и насеље Зуце неће суочавати више са оваквим еколошким проблемом. Овом технологијом суграђанима олакшавамо одлагање отпада и пружамо квалитетнију комуналну услугу. На тај начин заједно са суграђанима бринемо о животној средини, а изузетно ми је драго што се све више суграђана интересује за учешће у рециклажи. Она је и предмет интересовања сугрђана са Вождовца, па ћемо се трудити да суграђанима овог дела Вождовца, поред зелених канти, које већ поседују, обезбедимо и плаве кате намењене одлагању рециклабнила. Тиме ћемо и насеље Зуце укључити у процес савесног и правилног одлагања отпада“, рекао је Попадић.

Током поделе канти суграђанима је предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који нису били у могућности да канте преузму током данашње поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ Вождовац, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.