Поделa рециклажних канти домаћинствима на ГО Звездара

4 новембра, 2021

Београд, 04. новембар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа” током дана викенда 06. и 07. новембра делиће плаве  ПВЦ канте за домаћинства на територији  ГО Звездара. Акција поделе плавих канти намењених одлагању рециклажног отпада.  Око 1.700 домаћинстава насеља Велики Мокри Луг  који већ поседују зелену канту добиће и плаву и на тај начин прикључити се домаћинствима која су већ у систему рециклаже.

Током уручења канти, које ће бити обављено од 08.00 до 14.00 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ Звездара, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.

 Овом технологијом суграђанима олакшавамо одлагање отпада и пружамо квалитетнију комуналну услугу. На тај начин заједно са суграђанима бринемо о животној средини, подижемо свест о важности рециклаже и радимо на њеном омасовљавању у Београду.