Померање акције сузбијања комараца и напад на екипе…

28 августа, 2022

Београд, 28. август 2022. године – Акција сузбијања одраслих јединки комараца предвиђена за понедељак 29. август 2022. године ће због промене хидрометеоролошких услова бити спроведена вечерас .у периоду од 20.00 часова до поноћи. Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ ће акцију спровести на следећим локацијама: Рушањ, Заклопача, пут ка Врчину, Врчин, Пиносава, Авала, Бели поток и Зуце.

Нажалост, синоћ, око 20.30 часова у Шавничкој улици догодио се још један напад на  екипу ЈКП „Градска чистоћа“ која је спроводила акцију сузбијања комараца. Том приликом возило предузећа је значајно оштећено. До инцидента је дошло када је више особа мушког пола вербално напало запослене, а један од нападача је ударцима у стакло и хаубу оштетио возило. Екипа која је спроводила третман сузбијања комараца успела је да се склони са лица места, након чега је позвана полиција која је начинила записник. Срећом, овог пута, нико од запослених није физички повређен.

Напади на запослене ЈКП „Градска чистоћа“ нису реткост. Штавише, они су најчешћа мета физичких и вербалних напада незадовољних појединаца. Огорчени смо и оштро осуђујемо овај напад. Наглашавамо да je препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани немају  разлога за страх. Из тог разлога, још једном апелујемо на суграђане да имају у виду  труд и посвећеност запослених у ЈКП „Градска чистоћа“ , као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и екипама које спроводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад.