Поново нападнута екипа „Чистоће“ током акције сузбијања комараца

21 јуна, 2022

Београд, 21. јун 2021. године – Екипа ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектора екологије и унапређења животне средине, синоћ око 21.00 час је нападнута у Луштичкој улици на  ГО Звездара током спровођења акције сузбијања одраслих форми комараца.

Нападач је са терасе тврдим предметом погодио возило екипе „Чистоће“ која је спроводила третман сузбијања одраслих форми комараца и оштетио кров возила. На сву срећу, овога пута, нико од  запослених није повређен. 

Екипа МУП-а је одмах изашла на терен и извршила увиђај при чему је осумњичено лице негирало напад.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ не могу да обављају свој посао уколико их свакодневно пресрећу непозната лица, упућујући им увреде, претње, ударајући и заустављајући возила. Разлог за страх због сузбијања комараца је неоправдан, а насиље је недопустиво. Сваки напад ћемо пријавити надлежнима и против нападача поднети кривичне пријаве, јер морамо да заштитимо људе који раде посао у корист свих Београђана. Огорчен сам због учесталих напада, каменовања возила и непоштовања тих људи који вредно раде. Уколико не желимо да нам комарци у наредном периоду праве веће проблеме,морамо допустити екипама да несметано раде- поручио је директор ЈКП „Градска чистоћа, Марко Попадић.