Први председник државе који је посетио „Чистоћу“

29 септембра, 2019

Председник Републике Србије Александар Вучић и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић синоћ су посетили ЈКП „Градска чистоћа“. Трећу смену која се спремала да изађе на терен, као и сваке ноћи, у предузећу које постоји 135 година, на радни задатак синоћ је испратио лично председник Вучић. Он је заједно са потпредседником Стефановићем дошао да обиђе људе који неуморно раде 365 дана у години. Председник је по обиласку круга предузећа и возног парка, обишао и комуналне раднике затекавши их како једу бурек који је лично послао као мали знак пажње пре почетка ноћне смене.

Понуђен да им се прикључи на вечери, председник се није либио да заједно са комуналцима једе бурек!
„Ви радите ужасно тежак посао и срећан сам што вас имамо“ , истакао је председник, који се интересовао и у каквим условима раде комунални радници и возачи, са каквим проблемима се сусрећу, да ли су задовољни и шта то држава може да уради како би комунална делатност била на још вишем нивоу, а проблеми решени.

Радници „Чистоће“ остали су изненађени, али и почаствовани што им је по први пут до сада сам председник дошао у посету и показао да нису невидљиви, да се њихов рад цени и да неко мисли на њих.
„Никада до сада ниједан председник није дошао да нас обиђе. Хвала вам, ово је посебна част“, поручили су запослени.
Председник Вучић пожелео је срећан рад запосленима, а „Чистоћу“ напустио у камиону који је кренуо на терен да празни контејнере, како би заједно са возачем и радницима обишао београдске улице и заиста видео процес рада на терену.
Председника и потпредседника дочекало је и испратило руководство предузећа на челу са директором Марком Попадићем и замеником градоначелника Београда, Гораном Весићем.

„Јако сам поносан што сам имао прилику да угостим председника свих грађана Србије, који је овом посетом и доказао да заиста брине о свима нама. Нашим радницима је ово велики подстрек, али и мени, да се трудимо још више и радимо још боље“, рекао је Попадић.