Радници „Чистоће“ pучно уклањају лед са јавних површина

8 јануара, 2019

Више од 450 комуналних радника и око 120 возила различите намене анагажовано је на одношењу и депоновању смећа , али и на уклањању леда са београдских јавних површина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа“. Површине у надлежности „Чистоће“ обухватају пешачке зоне, прилазе пешачким прелазима, јавна степеништа, пасареле, подземне пролазе и њихове прилазе и тротоаре шире од пет метара.

Радници ЈКП „Градска чистоћа“ су пре падавина посули со на јавне површине што знатно олакшава ручно уклањање леда, на које су наши радници приморани, јер со губи функцију када је температура нижа од -7 степени Целзијуса. Екипе „Чистоће“ ће наставити да раде на уклањању снега и леда, све док за тим има потребе, како би Београд и суграђани могли несметано да функционишу.

Подсећамо да су, према прописаном комуналном реду, власници непокретности у обавези да уклањају снег и лед са тротоара ширине до пет метара, који се налази испред стамбених зграда, кућа и пословних просторија.

Поред чишћења снега и леда, екипе „Чистоће“ редовно обављају и основну делатност одвожење смећа са територије Београда. Због отежаних услова рада сам процес пражњења судова у појединим деловима града је нешто спорији. Зато ће екипе „Чистоће“ на терену бити даноноћно и дати све од себе да посао ураде максимално брзо и професионално, а суграђане молимо само за мало стрпљења и разумевања.