Радници „Чистоће“ уклонили уличне депоније у насељима на…

9 јануара, 2019

Радници ЈКП „Градска чистоћа“ су ванредно уклонили око 40 кубика смећа са неколико „дивљих“ уличних депонија које се налазе у насељима на територији општине Палилула.

У насељу Мали Лесковац, потом на углу Треће и Седме Сутјеске улице, као и на два места у Рибарској улици грађани, и поред молби наших радника и табли са упозорењем, изнова стварају уличне депоније, које представљају велики ризик, пре свега, за њихово здравље и животну средину. Ове депоније су привукле и бројне штеточине, због којих људи бацају отров, а који изазива додатну опасност по живот људи и животиња.

Иначе, на овим локацијама се налази довољан број контејнера за правилно одлагање кућног отпада, а динамика одвожења и депоновања смећа је такође усклађена са потребама. Зато нема оправданог разлога да се ова ружна пракса настави, те молимо све становнике ових насеља да кућни отпад правилно одлажу, а да се за све проблеме и сугестије јаве ЈКП „Градска чистоћа“ како би их заједно решили и на тај начин спречили поновно стварање „дивљих“ депонија.