Санација „дивље“ депоније у Булевару ослобођења

23 маја, 2022

Београд, 23. мај 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ је по налогу Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима почело санацију „дивље“ депоније у Булевару ослобођења на ГО Вождовац.

На зеленој површини у близини Бањичке шуме, формирано је нелегално сметлиште на ком се према проценама налази око 100 кубика различитог отпада и два монтажна, нелегално изграђена објеката. По налогу секретаријата и Града Београда, ЈКП „Градска чистоћа“ је данас са три транспортна камиона, две грађевинске машине и пет комуналних радника изашло на терен како би рашчистили ову „дивљу“ депонију и локацију вратило у уредно стање.

Директор ЈКП „Градска чистоћа“ Марко Попадић је истакао да ће ова депонија бити уклоњена до краја сутрашњег дана и апеловао на све суграђане да не формирају „дивље“ депоније

„Апелујем на суграђане да савесно одлажу отпад како би Београд престао да се суочава са проблемом формирања нелегалних сметлишта. „Дивље“ депоније дају ружну слику о Београду и изузетно лоше утичу на нашу животну средину, али и касу Града Београда, јер новац који трошимо на санације сметлишта би могао бити уложен у друге, корисније ствари за грађане“ – рекао је Попадић који је заједно са замеником градоначелника Београда, Гораном Весићем, секретаром Дарком Главашем и предсеницом ГО Вождовац, Иваном Томић,  присуствовао почетку радова на рашчишћавању сметлишта.