СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

7 септембра, 2021

Београд, 7. септембар 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ ће сутра, 8. септембра уколико временске прилике дозволе наставити акције сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље на јавним површинама територије града Београда.

Акција сузбијања комараца обављаће се од 18.00 часова до поноћи и обухватиће локације локације насип од Панчевачког моста ка Црвенки и Јојкићев Дунавац, насип од Панчевачког моста ка Малом Рају и Азилантски центар, језеро Велико блато, Попова Бара 1, Попова бара 2, Мали Збег, Борча преток, Борча 1, Борча 2, Борча Греда и Стара Борча, Лион и Професорска колонија.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800 000 807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs