Сузбијање крпеља и комараца

18 маја, 2022

Београд, 18. мај 2022. година – ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у четвртак 19. маја уколико временске прилике дозволе спровести мера контроле и смањења популације крпеља и сузбијање одраслих комараца на јавним површинама територије града Београда.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити у периоду од 10.00 до 14.00 часова и обухватиће јавне зелене површине Липовачке шуме, СП „Јајинци“, Миљаковачке шумe, Бањицe, Хајд паркa, Топчидерa, Кошутњакa, Пионирског градa, Филмског града, Нове Скојевске, парка Беле воде, Аде Циганлије, Аде Хује, Звездарске шуме, Миријевског Венца, Новог Београда (Ушће са приобаљем, околним парковима и др.), потеза приобаља: блок 45– Галовица, потеза Макиша (десна обала Саве), од Црвенке до Панчевачког моста, од Панчевачког моста до Малог раја, Бојчинске шуме, спортског центра „Сурчин“, Степиног гаја, Авале (излетничке површине), Барајево, излетишта Трешња и  Очаге.

Акција сузбијања одраслих комараца спроводиће се уређајима са земље и воде у термину од 18.30 до 22.30 на Ади Међици. Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Молимо суграђане да омогуће несметано спровођење третмана, као и пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана