СУЗБИЈАЊЕ КРПЕЉА СА ЗЕМЉЕ

19 октобра, 2021

Београд, 19. oктобар 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ ће данас од 10.00 до 15.00 часова спроводити акцију сузбијања крпеља уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања крпеља, уколико временске прилике дозволе, обухватиће локације Бањичка шума, Степин гај, Шумице и околина, Кошутњак, Пионирски град, Ушће са приобаљем и околним парковима, Земунски парк,  блок 45- Галовица, Миљаковачка шума, Филмски град, парк Нова Скојевска, насип од Црвенке до Панчевачког моста, насип од Панчевачког моста до Малог раја, Топчидер, Хајд парк, Звездарска шума, Миријевски венац, парк Баново брдо, парк Беле воде и Липовачка шума. По потреби биће обухваћене и друге површине као што су паркови, излетишта, шеталишта, парк шуме, шуме, дечија игралишта, спортске центре и друге зелене површине на којима борави већи број људи и домаћих животиња.

 Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акције.

 Препарат који се користи за сузбијање крпеља регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство крпеља путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs