Сузбијање одраслих форми комараца

10 јуна, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у четвртак 10. јуна 2021. године спровести реализацију мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у периоду од 20:30-24 часова и обухватиће следеће локације:

– Раковица село, Ново гробље, Гроцка уз Дунав, Брестовик – ул Дунавски венац 71, Ритопек, Винча уз Дунав, СЦ „Сурчин“, насеље Соко Салаш (дорада терена) Барајево – Шиљаковац, Барајево – Вранић, Барајево Велики Борак, Барајево Губеревац (нови терен).

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца.

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима са земље: димни генератор за термално замагљивање-VECTOR FOG H500F. Молимо суграђане да нам омогуће несметан рад, такође молимо пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана