Сузбијање одраслих комараца

11 маја, 2022

Београд, 11. мај 2022.године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ које је јуче почело са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца, третман ових инсеката наставља и сутра, 12. маја у вечерњим часовима.

У термину од 18.00 до 24.00 часа акцијама са земље и воде третираће се локалитети:  Ада Циганлија, Макиш, Кошутњак, Топчидер, Хајд парк, Насип од блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Савски насип од Прогара ка Јакову, Парк пријатељства, парк „Ушће“ до моста Газела и потез од Умке ка Ади.

Термалним замагљивањем главних жаришта и станишта комараца, у продуженом контакту средства за сузбијање комараца са овим инсектима омогућава се ефикаснијa контрола њихове бројности. Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.  

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs