Свечано отварање пете сезоне „Еко-квиза“

19 новембра, 2018

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ на тему „Прљаво или чисто-није исто“, за ученике од петог до осмог разреда. Свечано отварање пете сезоне „Еко-квиза“ одржаће се у петак 23. новембра 2018. године са почетком у 12 часова у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4.

Основне школе које ће се такмичити 23.11.2018. године су ОШ „Зага Маливук“ Палилула, ОШ „1300 каплара“ Звездара, ОШ „Бора Лазић“ Влашка и ОШ „Јован Јовановић Змај“ Вождовац.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења ће бити одржавана петком у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4, Београд. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године.  „Еко – квиз“ се тренутно одржава у 14. градова и општина у Србији.

Подршку  „Еко – квизу“  дали су Министарство заштите животне средине, Скупштина града Београда, Секретаријат за заштиту животне средине, Секретаријат за образовање и дечију заштиту града Београда, као и бројне локалне самоуправе.