Свечаност поводом обележавања Светског дана шума

21 марта, 2019

Поводом Светског дана шума, вршилац дужности градског секретара за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић отворила је данас скуп који је тим поводом одржан у Градској управи Града Београда. Овом догађају присуствали су и представници ЈКП „Градска чистоћа“.
Говорећи о резултатима пошумљавања на територији града Београда, она је истакла да се оно студијски примењује, према плану који је усвојен 2011. године и чији су резултати значајно утицали на квалитет ваздуха у престоници.
– Због разних спекулација у јавности, потребно је истаћи да је квалитет ваздуха изузетно добар у метрополи какав је Београд. Из тог разлога, данас ће бити одржана предавања о квалитету шума, као и о квалитету ваздуха, јер су неминовно везана – указала је Вилотијевићева.
Она је истакла да је план да се у 2019. години посади 60 хектара нове шуме на територији Београда и више од 400 стабала у формама дрвореда.
– Секретаријат наставља плански да пошумљава делове Београда, уз нагласак на урбане зоне и ширење нових паркова. Увек је потребно да кренемо од себе, јер као што сви имамо кућне љубимце, потребно је да свако од нас има и своје дрво – поручила је ресорна секретарка окупљенима у Малој сали Градске управе.
На предавању су се обратили асистент Шумарског факултета у Београду Марко Казимировић и доктор из Градског завода за јавно здравље Андреј Шоштарић.