Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

30 септембра, 2022

Београд, 30. септембар 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ поред традиционалне акције бесплатног одношења кабастог отпада сваког првог викенда у месецу, нуди и услугу одношења  електронског отпада.  То значи да уз непотребни кабасти отпад, Београђани имају могућност да бесплатно одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, рачунари, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати.

Суграђани непотребни кабасти и електронски отпад могу да оставе током викенда 1. и 2. октобра поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ у потпуности бесплатно уклонити.

Они који располажу већим количинама отпада треба да се јаве ЈКП „Градска чистоћа“ радним данима од 7.00 до 13.30 часова на број погона општине којој припадају, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

Викендом грађани могу да се јаве на бројеве телефона погона ЈКП „Градска чистоћа“ у општинама на којима живе.

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за грађане Беoграда.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

Подсећамо суграђане да грађевински отпад попут шута  не спада у кабасти отпад. Одношење шута и осталог грађевинског отпада је услуга која се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће“. За сва физичка лица су обезбеђени бесплатни џакови за одлагање шута, које грађани могу преузети на погону ЈКП „Градска чистоћа“ у општини у којој живе. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.