Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

1 јула, 2022

Београд, 1. јул 2022. године ЈКП „Градска чистоћа“ поред традиционалне акције бесплатног одношења кабастог отпада сваког првог викенда у месецу, од прошлог месеца је увела и услугу одношења  електронског отпада.  То значи да уз непотребни кабасти отпад, Београђани сада сваког првог викенда у месецу имају могућност да бесплатно одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, рачунари, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати.

Суграђани непотребни кабасти и електронски отпад могу да оставе током дана викенда 2. и 3. јула поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ у потпуности бесплатно уклонити.

Они који располажу већим количинама отпада треба да се јаве ЈКП „Градска чистоћа“ погону општине којој припадају, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за грађане Беoграда. Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Подсећамо суграђане да грађевински отпад попут шута  не спада у кабасти отпад. Одношење шута и осталог грађевинског отпада је услуга која се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће“. За сва физичка лица су обезбеђени бесплатни џакови за одлагање шута, које грађани могу преузети на погону ЈКП „Градска чистоћа“ у општини у којој живе. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.