ТОКОМ ВИКЕНДА ПОДЕЛА ПЛАВИХ И ЗЕЛЕНИХ КАНТИ ДОМАЋИНСТВИМА

15 октобра, 2021

НА ГО ВОЖДОВЦУ И ЗЕМУНУ

Београд, 15. октобар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа” током дана викенда 16. и 17. октобра делиће плаве и зелене ПВЦ канте за домаћинства на територијама ГО Земун и Вождовац.

Подела зелених канти намењених одлагању класичног комуналног отпада за око 200 домаћинстава насеља Бели поток на територији ГО Вождовац почиње у суботу у 07.00 часова, када ће екипе ЈКП „Градска чиостоћа“ канте доносити суграђанима на кућну адресу.

Акција поделе плавих канти намењених одлагању рециклажног отпада почиње, такође у суботу, у 07.00 часова, али на ГО Земун. Тада ће око 350 домаћинстава из насеља Економија, 13. октобар и Официрска колонија који већ поседују зелену канту добити и плаву и на тај начин прикључити се домаћинствима која су већ у систему рециклаже.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић каже да се технологија прикупљања отпада путем канти показала као најбоље решење за насеља са индивидуалним типом изградње.

– Овом технологијом суграђанима олакшавамо одлагање отпада и пружамо квалитетнију комуналну услугу. Поред зелених, поделом плавих канти олакшавамо домаћинствима да узму учешће у рециклажи, а тиме и смање количине класичног комуналног отпада у зеленим кантама. У наредном периоду настављамо укључивање домаћинстава са индивидуалниом изградњном у систем одношења отпада путем канти. На тај начин заједно са суграђанима бринемо о животној средини, подижемо свест о важности рециклаже и радимо на њеном омасовљавању у Београду. Квалитетна услуга и повећање количине отпада који се даљим третманом припрема за процес рециклаже, су неки од основних циљева ЈКП „Градска чистоћа”– истакао је Попадић и подсетио да око 70.000 домаћинстава поседује зелену канту за класични комунални отпад, а око 30.000 домаћинстава има и плаве канте. Током уручења канти, које ће бити обављено од 7.00 до 14.00 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ Земун или Вождовац, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство