ТОКОМ ВИКЕНДА ПОДЕЛА ПЛАВИХ И ЗЕЛЕНИХ КАНТИ

29 октобра, 2021

ДОМАЋИНСТВИМА ЗВЕЗДАРЕ И СУРЧИНА

Београд, 29. октобар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа” током дана викенда 30. и 31. октобра, почев од 08.00 часова пре подне, делиће плаве и зелене ПВЦ канте намењене одлагању класичног комуналног и рециклажног отпада на ГО Звездара и Сурчин.

Током дана викенда више од 100 домаћинства насеља Шоферски рај на ГО Звездара добиће зелене и плаве ПВЦ канте које екипе ЈКП „Градка чистоћа“ достављају на кућну адресу.

Око 2.200 домаћинстава насеља Добановци у Сурчину, поред зелених канти намењених одлагању класичног комуналног отоада које су већ подељене суграђанима овог дела Београда, добиће и плаве ПВЦ канте намењене одлагању рециклабила.

Технологијом одношења смећа путем канти, суграђанима се олакшава одлагање отпада и пружа квалитетнија комунална услуга, а поделом плавих канти многа домаћинства почињу активно учешће у рециклажи чиме се смањују количине класичног комуналног отпада у зеленим кантама.

Током уручења канти, које ће бити обављено од 08.00 до 14.00 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ Земун или Звездара, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.