Током викенда подела зелених и плавих ПВЦ канти

23 децембра, 2022

домаћинствима на Вождовцу

Београд,23.децембар 2022.године – ЈКП „Градска чистоћа“ ће током викенда, 24. и 25. децембра делити зелене ПВЦ канте за одлагање класичног комуналног отпада и плаве ПВЦ канте намењене одлагању рециклабила индивидуалним домаћинствима у општини Вождовац. 

У суботу и недељу ће домаћинстава у вождовачким насељима добити укупно 1.200 канти запремине 240 литара, и то 600 плавих и 600 зелених које ће им екипе ЈКП „Градска чистоћа“ доставити на кућну адресу.

Технологијом одношења смећа путем канти, суграђанима се олакшава одлагање отпада и пружа квалитетнија комунална услуга. Поделом плавих канти многа домаћинства почињу активно учешће у рециклажи у својим домовима, чиме се истовремено смањују количине класичног комуналног отпада у зеленим кантама.

Суграђанима jе овом акцијом знатно олакшано не само одлагање, већ и избацивање отпада.

Током уручења канти, које ће бити обављено од 7.30 до 14.00 часова током дана викенда, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је њихова једина обавеза да одређеним даном у седмици канте остављају испред својих капија, на улици, јер комунални радници „Чистоће“ не улазе у приватне поседе.

Суграђани који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ у општинама у којима живе, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство. Само током ове године, индивидуланим домаћинствима на територији Београда подељено је 23.000 плавих ПВЦ канти, па данас нешто више од 50.000 београдских домаћинстава поседује канте за одлагање рециклабила, док зелене ПВЦ канте за одлагање класичног комуналног отпада има око 73.000 индивидуалних домаћинстава на територији београдских општина.