У „Чистоћи“ одржан „Дан отворених врата“- рекордан број…

11 септембра, 2023

ЈКП „Градска чистоћа“ је протеклог викенда још једном обрадовало београдске малишане.

У обезбеђеном кругу дирекције предузећа на адреси Мије Ковачевића 4 капије су традиционално биле отоворене за све заинтересоване малишане и њихове родитеље, старатеље, баке, деке, васпитаче и наставнике.

На овогодишњој манифестацији „Дан отворених врата“ био је присутан рекордан број наших најмлађих суграђана који су имали прилику да уживају у едукативној радионици и сада већ чувеној представи  „Рециклосауруси“, као и да се друже са запосленима који брину о чистоћи града и учествују у вожњи омиљених возила којима предузеће одржава хигијену престоничких улица.

Малишани су имали прилику да учествују у интерактивној еколошкој радионици где су могли да чују шта су то рециклабили, које врсте рециклабила постоје, како се сортира рецклабилни отпад, зашто је рециклажа важна и чему нам служи. На овај начин најмлађи суграђани су добили прилику да своја новостечена знања о важности рециклаже, екологије и значају животне срединедодатно унапреде, као и да их са својим родитељима у будућности и примене.

Са посебним одушевљењем уживали су у вожњи смећараца, камиона, цистерни, електро-тротинета, електро-чистилица, као и у омиљеној амфибији, возилу којим се са река и земље сузбијају комарци.

Након што су у радионицама показали завидно знање и такмичарски дух, сви београдски малишани су добили наградна изненађења, здраву ужину и освежење. ЈКП „Градска чистоћа“ ће и у будућности наставити да организује једну од омиљених манифестација београдских школараца и предшколараца јер је то управо један од најефикаснијих начина подизања свести о значају очувања животне средине, усмерен на најмлађе, будући да су управо они највећи потенцијал промене друштва, када је реч о еколошкој освешћености.