Уклањање „дивљих“ депонија

14 децембра, 2018

Радници ЈКП „Градска чистоћа“ су 13. децембра 2018. године ванредно уклонили око 40 кубика различитог отпада са „дивљих“ депонија на општини Вождовац. Саниране нелегалне депоније налазиле су се у улицама Радомира Марковића, Иванке Маучевић код гробља у Јајинцима, Авалски пут и Изабеле Хатун.

И на општини Раковица се радило на санацији „дивљих“ депонија. Укупно је рашчишћено 38 кубика разног отпада и то из улица Александра Војиновића, Нићифора Нинковића, Петра Јовановића, Тузланске, Сретена Младеновића, Вељка Рамадановића и улице Видиковачки венац.

ЈКП „Градска чистоћа“ свакодневно ради на чишћењу „дивљих“ депонија широм Београда. Нажалост њихово поновно формирање је резултат немара несавесних појединаца међу којима су како суграђани тако и правна лица која користе одређене локације да би заобишли плаћање правилног збрињавања и третмана отпада. Апелујемо на све да поштују прописе и отпад одлажу на за то предвиђена места, чиме не само да ће олакшати посао „Градској чистоћи“ већ ће и чувати животну средину што нам је свима од подједнаке важности.