Уклањање „дивље“ депоније у Великом Мокром Лугу

4 маја, 2022

Београд, 04. мај 2022. године –  Екипе ЈКП „Градска чистоћа“, уз сарадњу и подршку Секретаријата за за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, данас раде на уклањању вишегодишње „дивље“ депоније у једном од најстаријхих београдских насеља на ГО Звездара, Великом Мокром Лугу.

Акција санирања нелегалног сметлишта у Великом Мокром Лугу, прецизније Стражарска коса, почела је у раним јутарњим часовима. Процењено је да се на локацији налази око 150 кубика различитог отпада који је нелегално одлаган на зелену површину, а за потребе његовог уклањања ЈКП „Градска чистоћа“ ангажовало је комуналне ранике, три камиона и једну грађевинску машину. До краја дана депонија ће у потпуности бити уколоњена.

„Суграђани са Звездаре су се обраћали градској општини и нашем предузећу са молбама да се изврши санација ове депоније, а захвалјујући Граду Београду обезбеђен је новац за спровођење радова. Надам се да ће по њиховом завршетку ова локација остати чиста и уредна и да неће послужити несавесним појединцима за одлагање отпада. Важно је константно подсећати да формирање „дивљих“ депонија угрожава животну средину и негативно утиче на здравље суграђана, а поред тога нелегална сметлишта дају и ружну слику о нашем граду“, истакао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ који је са замеником градоначелника Београда, Гораном Весићем, секретаром Дарком Главашем и предсдником ГО Звездара, Владаном Јеремићем присуствовао почетку радова у Великом Мокром Лугу.

Из „Чистоће“ подсећају да је „Винча“ једина јавна депонија у Београду на коју се сме одлагати отпад, а да он не би завршавао на јавним површинама, „Градска чистоћа“ нуди и различите погодности када је у питању одношење отпада који није класични комунални.
Сваког првог викенда у месецу, бесплатно, можете добити услугу одношења кабастог отпада, а када вам затреба услуга одношења шута, џакове у који тај шут можете да одложите, предузеће доноси такође бесплатно. Све информације можете добити, сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова, путем електронске поште на адресу infocentar@gradskacistoca.rs.