Уклоњене депоније са седам градских општина

28 јуна, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ дуги низ година апелује на суграђане да се савесно опходе према свом животном окружењу путем медија, сајта предузећа, разним едукативним акцијама и постављањем табли са упозорењем на местима где се депоније понављају. Колико немарност људи може да наруши изглед града, а самим тим и здравље, потврђују „дивље“ депоније које се и поред труда ЈКП „Градска чистоћа“ изнова појављују на истим локацијама на свим београдским општинама. Поред адекватног броја постављених судова за одлагање комуналног отпада, бетонских канти за ситан отпад, акције бесплатног одвожења кабастог отпада првог викенда у месецу, поделе бесплатних џакова за шут, несавесни појединци и даље одлaжу отпад на местима која за то нису предвиђена.

То је разлог због когa су екипе ЈКП „Градска чистоћа“ изашле на терен 28. јуна 2019. године и спровеле акцију ванредног чишћења нелегалних депонија са седам градских општина.

1. Погон Звездара – Воје Вељковића, Ребеке Вест, Окретница тролејбуса 29 – насеље Медаковић III
2. Погон Палилула – Бесни фок, Глогоњски рит
3. Погон Вождовац – уклањање шута, кабастог отпада и грања из неколико мањих улица
4. Погон Чукарица – Ратка Ресановића, Часлава Вељића, Савска, Момчила Чедића, Водоводска код кућног броја 177, Милорада Ћирића
5. Погон Раковица – ванредно уклањање кабастог и зеленог отпада у улицама Варешка и Канарева
6. Погон Нови Београд – Срђана Алексића, Бежанијских илегалаца, Сурчинска
7. Погон Земун – Пружни пут

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ са поменутих погона су изашле на терен са неопходном механизацијом  и уклониле око 108 м3 разног смећа. Апелујемо на суграђане да чувају свој град, јер заједнички можемо да постигнемо да наш Београд буде лепше, чистије и здравије место за живот.