Весић обишао раднике „Градске чистоће”

1 јануара, 2019

Заменик градоначелника Београда Горан Весић заједно са директором ЈКП „Градска чистоћа” Марком Попадићем јутрос је обишао и попио чај са радницима овог предузећа, који су чистили београдске улице након прославе дочека Нове Године на платоу испред Народне Скупштине.

Горан Весић је истакао да су радници уредили Трг Николе Пашића одмах након што је престао програм, тако да је трг очишћен, а саобраћај се одвија несметано. Како наводи сада радници чисте друге градске улице по читавом Београду и припремају се за Улицу отвореног срца.

–Синоћ је на дочеку од Трга Николе Пашића па до Главне поште било све препуно људи. Имали смо одличне мере контроле са више од 700 полицајаца, више од 300 редара и преко сто радника комуналних предузећа који су одржавали ред – рекао је Весић и додао да је синоћ и ноћас за време концерата и свечаног програма било свега две интервенције.

–Оно што је проблем у граду је то што је 29 екипа Хитне помоћи, које су биле на терену ноћас имале много интервенција. Било је много туча и много опијених људи, због тога апелујем на грађане да уколико и вечерас прослављају новогодишње празнике поведу рачуна и умерено конзумирају алкохол – поручио је заменик градоначелника.

По његовим речима ватрогасне службе никада нису имале мирнију ноћ, а Београд је мирно дочекао Нову Годину.

–Данас отварамо Улицу отвореног срца у Светогорској улици и на још девет локација у граду, а вечерас на овом месту пратимо концерте и програм намењен за први јануар – каже Весић и напомиње да ће од 19 сати Трг Николе Пашића бити затворен до 2 сата ујутро.

Он је позвао грађане да изађу на трг и уживају у програму, али и да поведу рачуна о чистоћи градских улица.

– Данас смо обишли раднике „Чистоће” јер они су хероји града. Радници градских комуналних предузећа раде сваки дан и викендима, за празнике и по тешким временским приликама. За њих нема дана када нема посла, због тога треба људи да виде ове људе који су данас овде јер они су ти који наш Београд чине чистим и уређеним – рекао је Весић и пожелео Београђанима да у 2019. години више поведу рачуна о свом граду и мање га прљају.

Весић је истакао да је дошао радницима да пожели срећну Нову Годину и да им се захвали на вредном раду и на томе што су чистили читаву ноћ на тргу.

–Град је потпуно очишћен и све је враћено у првобитно редовно стање, као да на десетине хиљада људи није прошло овим тргом и центром града – рекао је он.

Марко Попадић је нагласио да је у новогодишњој ноћи било 55 радника „Чистоће” који су чистили плато испред Народне Скупштине, а данас ће у првој, другој и трећој смени укупно 550 радника бити на улицама града.