Замена дотрајалих контејнера на ГО Савски венац

16 новембра, 2021

и Звездара

Београд, 16.новембар 2021.године – ЈКП „Градска чистоћа“ почело је замену старих и дотрајалих контејнера на територијама ГО Савски венац и Звездара. Нови контејнери допринеће побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед београдских улица.

У улицама ГО Савски венац, Бошка Петровића, Симићева, Коћанског, Змај Огњена Вука, Дриничка и Жанке Стокић биће постављено укупно 37 потпуно нових судова за одлагање комуналног отпада запремине 1,1 кубика. Док ће сутра, 17. новембра бити замењено 24 контејнера у Шејкиној улици на општини Звездара. Сви нови контејнери отварају се помоћу ножне папучице, тако да нема потребе за контактом са поклопцем контејнера, али ни да они после употребе остају отворени.

У Београду има окo 30.000 судова за одлагање комуналног отпада на десет општина које су у надлежност ЈКП „Градска чистоћа“. Свакодневно се прати ситуација на терену и потребе суграђана. Редовно се врши замена старих и дотрајалих судова за одлагање комуналног отпада, јер је циљ ЈКП „Градска чистоћа“ да град буде чистији, уреднији, али и да се стањем контејнера не нарушава естетика улица. Контејнери су градски инвентар, али и својина свих Београђана. Изузетно је важно очувати судове за комунални отпад како би били у функцији и на корист житељима главног града Србије, јер представљају једну од главних карика у одржавању хигијене град.

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане који се греју на чврста горива да у контејнере одлажу искључиво угашен и добро охлађен пепео и жар. Несмотрено бацање жара и недовољно угашеног пепела је најчешћи узрок изазивања ватре у судовима за одлагање комуналног отпада, што доводи до њиховог трајног уништења.