Замена дотрајалих контејнера на ГО Звездара

1 новембра, 2021

Београд, 01.новембар 2021.године – ЈКП „Градска чистоћа“ је данас отпочело замену старих и дотрајалих контејнера у улици Јованке Радаковић на општини Звездара. Суграђани ове улице добиће четрдесет потпуно нових судова за одлагање комуналног отпада запремине 1,1 кубика, који се отварају на ножну папучицу, тако да нема потребе за контактом са поклопцем контејнера.

„У Београду има окo 30.000 судова за одлагање комуналног отпада на десет општина које су у надлежност ЈКП „Градска чистоћа“. Свакодневно пратимо ситуацију на терену и потребе наших суграђана. Редовно вршиму замену старих и дотрајалих  судова за одлагање комуналног отпада јер  заједнички циљ нам је да град буде чистији. Изузетно је важно чувати судове за комунални отпад који представљају једну од главних карика у одржавању хигијене град“, каже директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић .

Он је апеловао на суграђане који се греју на чврста горива, да у контејнере одлажу искључиво угашен и добро охлађен пепео и жар. „Несмотрено бацање жара и недовољно угашеног пепела је најчешћи узрок изазивања ватре у судовима за одлагање комуналног отпада, што доводи до њиховог трајног уништења. Потребно је да се заједно потрудимо да их очувамо како би они остали у функцији, јер поред тога што су градски инвентар, контејнери су и својина свих Београђана.“ истакао је Попадић.