Акција сузбијања одраслих форми комараца

5 маја, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у четвртак 06.05.2021. године спровести реализацију мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у периоду од 20:30 часова и обухватиће следеће локације:
-насип од Панчевачког моста ка Малом Рају, Мали рај, Азилантски центар, насип од блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, насип Прогар, насип Наутичко село, насип Јаково.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман комараца.

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима-термалним фогерима.

Молимо грађане да нам омогуће несметан рад, такође молимо пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.