Бесплатно одношење кабастог и електронског отпада током викенда

3 јуна, 2022

Београд, 3. јун 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ поред традиционалне акције бесплатног одношења кабастог отпада сваког првог викенда у месецу, од суботе 4. јуна уводи услугу одношења  електронског отпада.  Уз непотребне кабасте ствари, Београђани ће сваког првог викенда у месецу имати могућност да без новчане накнаде одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати.

Суграђани непотребни кабаст и електронски отпад могу да оставе током дана викенда 4. и 5. јуна поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ у потпуности бесплатно уклонити.

Они који располажу већим количинама отпада треба да се јаве ЈКП „Градска чистоћа“ на број телефона погона општине којој припадате, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

 „Чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и од овог викенда, електронског отпада бесплатно је само за грађане Беoграда. Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.