Сузбијање одраслих јединки комараца у понедељак

3 јуна, 2022

Београд, 3. jун 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У понедељак, 6. јуна, у термину од 18.30 до 00.00 часа акцијама са земље третираће се локалитети: Авала, Пиносава, Бели поток, Зуце, Рушањ, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Винча уз Дунав, Ритопек, Угриновци, Добановци, Бечмен, Петровчић, Лекино брдо, Шумице, од Табановачке до Витановачке улице, Витановачка – Кружни пут, Вождовац, Медаковић, Браће Јерковић, Браће Срнић, Индире Ганди, Сињска, Бањица, Степа Степановић, Канарево брдо, Миљаковац.

Препарат који се користи за термално и хладно замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07. 00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800–000807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs