„Чистоћа“ данас наставља акцију сузбијања крпеља

15 јуна, 2023

Београд, 15. јун 2023. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ ће током данашњег дана спровести акцију сузбијања крпеља на јавним градским површинама.   

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити у периоду од 10.00 до 14.00 часова и обухватиће јавне зелене површине на територији општинa Гроцка, Сурчин, Младеновац и Барајево.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура активност крпеља опада.

Третмани ће се спровести уколико временске прилике то дозволе.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине, уписан је у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

 Апелујемо на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад као и пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.