„Чистоћа“ и сутра наставља акцију сузбијања комараца

15 јуна, 2022

Београд, 15. јун 2022. године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ ће и током сутрашњег дана наставити са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда.

У четвртак 16. јуна 2022. године, у термину од 19.30 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље, и то на следећим локалитетима: Ада Циганлија, Макиш, насип од блока 45  ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Ада Међица, Барајево Шиљаковац, Раља, Трешња, Шупља стена, Земун Доњи град, Земун, Горњи град, Калварија, Сава Ковачевић, Бачки Иловик, Нови Град, Нова Галеника, 13. мај, Ретензија, Павиљони, Старо сајмиште, парк Ушће и парк Пријатељства, Дорћол Калемегдан Доњи и Горњи град, Стара Карабурма, Вишњица, Вишњичка бања.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх .

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs